Signature Villa

Entrevista

Aryanour Djalali
de DNA Barcelona Architects

Els vostres projectes transmeten entusiasme… Per què aquest valor permanent en la vostra obra?

L’arquitectura és una forma de transmetre creativitat, una manera d’interpretar la passió, la fusió entre tècnica i art.

Arquitectura com a forma de romandre-hi?

Durant tota la humanitat s’han construït edificis que han canviat o deixat una empremta en la història, com ara les piràmides. És molt difícil imaginar París sense la torre Eiffel, Nova York sense l’Empire State o Sydney sense l’Òpera. L’arquitectura pot ser el catalitzador d’una ciutat sencera, d’una cultura.

Quina és la filosofia de DNA?

Els nostres clients ens associen a una empresa capaç de crear projectes icònics, que inspirin les ciutats i que hi participin de la identitat cultural. Vam començar el 2003! Havia de trobar un nom! DNA, a banda de ser el meu nom a l’inrevés, també és ADN: l’origen de la vida, de cada essència viva, el que ens fa únics; d’alguna manera, per a nosaltres cada projecte té ànima pròpia. Intentem ser una mena de pont entre la identitat del client i els seus somnis. L’essència de la nostra feina és poder connectar amb les persones.

Tot està relacionat. M’agrada connectar-me amb el client per trobar una font d’inspiració i fer-lo formar part del disseny, no imposar-l’hi. Els temps han canviat: el client ha de participar en el procés creatiu per veure els seus somnis fets realitat. Nosaltres, com a professionals, hem de ser el seu suport.

Quin és el vostre mètode de treball?

No vivim en un espai físic, intentem trobar un mètode de treball adequat perquè la nostra tasca sigui un balanç entre cos, ànima i ment. Part de l’ADN de DNA és el nostre procés de treball, en el qual hi intervenen professionals d’alt nivell. La idea és crear sinergies entre nosaltres i una competició sana per aconseguir tirar endavant el millor projecte possible.

Quina és la font d’inspiració principal?

Principalment, partim de la natura. De la mateixa manera, crec que l’arquitectura ha de ser senzilla i transmetre el missatge en una sola frase, sense buscar interpretacions prudents o rebuscades. Els arquitectes no hauríem de parlar tant… La nostra font d’inspiració ha de ser inspirar el client. I, sobretot, ser fidel a un mateix i a la pròpia marca, en el meu cas, la inspiració en si mateixa.

Quin és el valor afegit que suposa treballar amb HORMIPRESA?

Una de les nostres especialitats és la construcció de cases de luxe. La idea de treballar amb un sol interlocutor ens facilita enormement les coses. Moltes vegades, en altres tipus de projectes, s’ha de treballar amb diferents professionals. Això fa que el contacte amb el client es vegi diluït entre aquestes relacions interprofessionals.

Com ja he esmentat abans, el somni dels clients és la nostra font d’inspiració; treballar amb un sol interlocutor facilita no tenir interferències entre les necessitats del client i el nostre treball i inspiració.

Col·laborar amb HORMIPRESA en el desenvolupament de vil·les unifamiliars permet a DNA aconseguir la fusió d’art i tecnologia amb la construcció d’obres que emocionin: creant Signature Villas.