Tancament arquitectònic

Tancament arquitectònic

Són elements de formigó armat per a realitzar el tancament d’un edifici en què, per les necessitats arquitectòniques, els mòduls d’elements no tenen unes dimensions dictades per la tipologia dels motlles industrials de fàbrica, sinó que es fabriquen en motlles especials fets a mida per al projecte específic.

Les façanes de formigó arquitectònic agilitzen els temps de lliurament i aporten estabilitat, resistència i durabilitat als edificis. A més, són fàcils de reciclar. Per tot això, s’han convertit en un element fonamental en l’arquitectura actual.

Es pot oferir amb acabats molt diversos. El formigó, material noble, és perfecte per agafar qualsevol forma, color o textura. Els avantatges, units a la nostra experiència en motlles i a la tecnologia avançada, ens permeten oferir un producte final del nivell més alt.

El Graphic Concrete és un altre dels diferents acabats que es poden oferir, una nova manera de produir patrons d’acabats superficials en panells de formigó. La tecnologia patentada Graphic Concrete™ es basa en l’aplicació d’un retardant d’enduriment en la superfície d’una membrana especial. Aquest mètode permet als fabricants de peces prefabricades de formigó produir elements de formigó d’alta qualitat. El resultat final és el d’una superfície amb un modelatge en àrid vist. El modelatge de la superfície és el resultat del contrast entre la part llisa de la peça i la superfície atacada pel retardant, on queda l’acabat de l’agregat del formigó vist. Un mètode provat i més segur que la manera tradicional de produir panells amb acabat d’àrid vist.

El «paper» sense retardant imprès proporciona un acabat llis completament uniforme; és la base del dibuix. La «tinta» és la zona on actua l’atac superficial del retardant, de manera que es deixen els àrids interiors vistos. L’alta creativitat que mostra és el resultat d’escollir diferents tonalitats de la barreja àrid-ciment que formen el formigó, raó per la qual ofereix als dissenyadors més llibertat i opcions.

El Graphic Concrete™ permet utilitzar el formigó d’una manera nova i amb estil, ja sigui afegint el patró desitjat a una superfície de formigó a partir de la nostra col·lecció, ja sigui creant el vostre disseny propi i únic.

Els panells arquitectònics es fabriquen amb formigó armat d’alta qualitat, gris o blanc, i una resistència mínima HA30. A aquest formigó es poden afegir pigments minerals i àrids d’una alta gamma de colors, a més d’altres additius per millorar-ne les qualitats tècniques.